Home
Verandabouw
Kozijnen
Veranda-accesoires
Schuifdeuren
Vouwdeuren
Deuren
Screens
Carports
TuinpriŽlen
Hobbykassen
Aanbieding
Fotoboek
Waar vindt u ons?
Contact

U heeft een afdak van een houten contructie gemaakt, maar u wilt toch meer lichtinval hebben? Dan is een lichtstraat iets voor u!
In lichtstraten kunt u verschillende soorten afdichtsplaten bevestigen, namelijk: polycarbonaat platen, gelaagd glas en dubbelglas. Ook hierin zijn weer verschillende soorten verkrijgbaar. Het meest wordt veiligheidsdubbelglas gebruikt. Lichtstraten hebben we in 2 vormen, namelijk: een zadeldak en een lessenaarsdak:

Zadeldak

Een zadeldak heeft aan weerszijde vakken met schuine dragers waartussen de door u gekozen platen bevestigd kunnen worden. Het voordeel van een zadeldak is dat het licht van alle kanten kan binnenvallen. Een zadeldak wordt meestal op een vrijstaand gedeelte van het dak geplaatst.
Lessenaarsdak

In tegenstelling tot een zadeldak heeft een lessenaarsdak maar aan 1 zijde schuine vakken. Deze lichstraat wordt tegen de gevel van een huis bevestigd, daardoor heeft u ook wat minder lichtinval. Het is ook mogelijk de lichtstraat op een kozijn te bevestigen. Zie de foto hiernaast voor een voorbeeld.